Create a Joomla website with Joomla Templates. These Joomla Themes are reviewed and tested for optimal performance. High Quality, Premium Joomla Templates for Your Site

Első kézből a hajléktalanságról

 • Témakör: egyéb
 • Korosztály: 9., 10., 11., 12.
 • Rövid leírás, megjegyzések:

  A Menhely Alapítvány 2009 óta szervezi Rendhagyó Osztályfőnöki Óráit, melyek során az osztályokba ellátogató hajléktalan emberek és szociális munkások eg interaktív előadás és egy szituációs játék során mesélnek a hajléktalanságról.

  A diákok mindennapjaikban sokszor találkoznak hajléktalan emberekkel, s a velük szemben esetlegesen kialakult félelmeik, előítéleteik eloszlatásának a legjobb módja, ha személyesen megismerhetik a fedél nélkül élő embereket, a különféle életutakat és helyzeteket. Hisszük, hogy a személyes találkozás által félelmeiket érdeklődésre és empátiára cserélhetjük, és hasznos párbeszéd alakulhat ki a segítségnyújtás megfelelő módjával kapcsolatosan. Az előadás akár a közösségi szolgálat megválasztásában is hasznos lehet számukra. Az otthontalan előadók mára gyakorlott szereplők, akik az óra első felében őszintén mesélnek sorsukról, és beszélgetnek a fedél nélkül élők mindennapjairól, a nehézségekről, de a kivezető utakról egyaránt. A kísérő szociális munkás a hajléktalanság hazai helyzetéről és a segítségnyújtás módjairól beszél röviden.

  Az óra második részében egy, a diákokat hatékonyan bevonó szituációs játék keretében maguk a diákok bújhatnak a hajléktalan emberek bőrébe, és találhatnak kreatív megoldást azokra a nehézségekre, melyekkel ők nap mint nap szembesülnek. Az aktívan résztvevő diákokat és tanárokat "piros pontokkal" – Fedél Nélkül utcalappal – jutalmazzuk, mely otthontalan alkotók munkáit ismerteti meg az Olvasóval, és színesíti a hallottakat.

  A program a játékkal együtt két tanóra hosszúságú, de a 45 perces előadás önmagában is választható.

  Előadóink önkéntesen is nagy örömmel állnak rendelkezésre, azonban tiszteletdíjat – amennyiben az intézménynek módjában áll támogatni ügyünket – elfogadunk.

  Ajánlás: 45 perces előadás esetén 6.000 Ft, a szituációs játékkal kiegészült 90 perces teljes előadás esetén 12.000 Ft hozzájárulás / előadói csapat (3-4 fő).

  Ha hallgatóik ismereteit ily módon is bővítenék, várjuk szíves jelentkezésüket. Kérdéseikre készséggel válaszolunk az alábbi elérhetőségeken:

  Balog Gyula programkoordinátor tel: 06-20/260-5533 email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

  Szenográdi Réka programfelelős: tel: 06-20/277-5030 email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 • Első kézből a hajléktalanságról
 • Feltöltések, anyagok:

Beküldte

Próbaofő

Írj egy hozzászólást

Kérlek, hozzászólás írásához jelentkezz be.